Innovatie

                                                                            

 

De SpantenFabriek is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een solide partner en toeleverancier voor de Houtskeletbouw-branche. Dit doen we met een sterk team dat handelt aan de hand van hun expertise en Friese nuchterheid. Met deze expertise produceert en levert De SpantenFabriek kwalitatief hoogwaardige gebogen en kreupele stijl spanten voor de houtskeletbouw. Deze spanten kunnen alleen geproduceerd worden door het aan elkaar lijmen van individuele spanten om zodoende de gevormde constructies te krijgen.

Als basismateriaal wordt een hoogwaardige constructiemultiplex gebruikt. Door middel van een slimme vingerlas, worden cnc-gefreesde multiplexsegmenten aan elkaar gezet in een lijmstraat. In Nederland is deze methode door De SpantenFabriek reeds gepatenteerd en sinds eind 2018 ook voor Europa. Met de ontwikkeling van de vingerlas voor multiplex is de weg vrijgemaakt voor slimmer, duurzaam en circulair bouwen.

Met behulp van de VIA-subsidie zijn wij bezig met de ontwikkeling van een prototype innovatieve en unieke lijmstraat waarmee gebogen spanten geautomatiseerd gelijmd kunnen worden, welke onder representatieve omstandigheden en condities is getest, gemonitord en gevalideerd. Eindresultaat is een prototype proces waarmee we de spanten geautomatiseerd kunnen lijmen.

Het project levert een bijdrage aan het effectief en efficiënt produceren en lijmen van de spanten. Door dit proces te automatiseren zal de productiviteit omhoog gaan terwijl de tijd van het produceren en lijmen omlaag gaat.
Hiermee levert dit niet alleen tijdswinst op voor De SpantenFabriek, maar ook voor haar klanten.

Door het nieuwe geautomatiseerde proces zullen zowel de kwaliteit, kwantiteit als de innovatie in de producten van De SpantenFabriek geoptimaliseerd worden. De mate van innovatie kan stijgen doordat de organisatie middels het innovatieve proces meer diversiteit in de vormen, typen en soorten gebogen spanten kan toepassen. Deze diversiteit in gebogen spanten heeft als gevolg dat De SpantenFabriek haar klantwensen specifieker kan vervullen en bovendien kwalitatief betere eindproducten kan leveren. Ook zal de Spantenfabriek door het te ontwikkelen prototype proces meer capaciteit hebben om spanten te produceren en te lijmen. Dit alles zal ze meehelpen om zich te onderscheiden in de markt.
 


 
 
Vraag een offerte aan

Laat een boodschap achter via het contactformlier.

Of bel

0519 - 740 333

Onze opdrachtgevers