Innovatie

                                                                            

 

De SpantenFabriek is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een solide partner en toeleverancier voor de Houtskeletbouw-branche. Dit doen we met een sterk team dat handelt aan de hand van hun expertise en Friese nuchterheid. Met deze expertise produceert en levert De SpantenFabriek kwalitatief hoogwaardige gebogen en kreupele stijl spanten voor de houtskeletbouw. Deze spanten kunnen alleen geproduceerd worden door het aan elkaar lijmen van individuele spanten om zodoende de gevormde constructies te krijgen.

Als basismateriaal wordt een hoogwaardige constructiemultiplex gebruikt. Door middel van een slimme vingerlas, worden cnc-gefreesde multiplexsegmenten aan elkaar gezet in een lijmstraat. In Nederland is deze methode door De SpantenFabriek reeds gepatenteerd en sinds eind 2018 ook voor Europa. Met de ontwikkeling van de vingerlas voor multiplex is de weg vrijgemaakt voor slimmer, duurzaam en circulair bouwen.
 

Onze unieke vingerlas productie-methode brengt echt modulair bouwen steeds dichterbij. We hebben tienduizenden spanten aan partners in de bouw geleverd de afgelopen 10 jaar. Ondertussen zijn we zelf ook steeds verder gegaan met het bedenken van nieuwe toepassingen, om nog slimmer te bouwen. 

We hebben tal van initiatieven en samenwerkingen in de steigers staan, en we zijn trots dat het eerste innovatieve project gerealiseerd gaat worden: De Wisselwoning. We zijn blij met een bijdrage uit de Qop - Versnellingsagenda Noordoost  Fryslân, om dit eerste prototype te gaan maken.

De Wisselwoning is opgebouwd uit een drie-in-één (vloer-wand-dak) 
gepatenteerd spantsysteem van TechnoTrain B.V.|SpantenFabriek.  De woning is geheel modulair gebouwd.  Door middel van  cnc-machines wordt een volledig bouwpakket gefreesd, welke snel en eenvoudig opgebouwd kan worden. Gemaakt  uit hout en slaat daarmee CO2 op, Staal en beton is niet meer nodig in  dit concept. 

Het modulaire bouwsysteem wordt reeds met succes toegepast in de natuurhuisjes van 
Plywood Block Building | Recreatiepods. Deze methode hebben we doorontwikkeld voor de woningmarkt.  Zo leveren we een  goede bijdrage aan betaalbare en duurzame huisvesting. 

Met flexibele en aanpasbare ruimtes is het de perfecte oplossing voor verschillende woonbehoeften. Samen met Dick de Jong interieurarchitecten realiseren we deze slimme Wisselwoning en zo voorzien wij in compacte, comfortabele en verplaatsbare huisvesting.

Onlangs hebben we onze Wisselwoning gepresenteerd aan een delegatie van diverse ministeries uit Den Haag tijdens de QOP-bijeenkomst.  We houden jullie op de hoogte van de productie. Meer weten over modulaire spantentechnologie? Bel ons gerust dan maken we eens een afspraak.
 

Vraag een offerte aan

Laat een boodschap achter via het contactformlier.

Of bel

0519 - 740 333

Onze opdrachtgevers